Suntec Wellness GmbH

Leading climates!För att kunna erbjuda en effektiv och prisvärd luftkonditionering erbjuder vi tre kategorier av klimatanläggningar, uppdelade efter prestandanivå med en kyl- eller värmeeffekt på mellan 2,0 och 5,2 kW beroende på modell, lämpad för rumsstorlekar mellan 40 m3 och 260 m 3. 

Mobila klimatanläggningar är bäst lämpade för prisvärd, temporär luftkonditionering av rum som används under olika perioder på dagen, t.ex. på kontor, i kök eller vardagsrum på dagen och sovrum på natten. I detta segment erbjuder vi prisvärda apparater med hög effekt. Vårt utbud omfattar även mobila luftkonditioneringssystem med inverterteknik och upp till 5,2 kW kyl-/värmeeffekt för höga eller särskilda krav.

Fördelarna med mobila och fast monterade klimatanläggningar kombineras i vår innovativa TRANSFORM-serie. Apparaterna arbetar effektivt för att ge kyla och värme på samma sätt som en värmepump och kan därför användas i olika områden året runt. På så sätt kan t.ex. en TRANSFORM-apparat även användas utomhus, då den leder den kylda luften utifrån och in i det rum som ska kylas ned – ett intressant alternativ för t.ex. sommarstugor och camping. TRANSFORM kan också användas för uppvärmning.

Fast installerade apparater kan vi erbjuda i två varianter: Apparater med snabbkoppling och kylmedel lämpar sig särskilt bra för en snabb och prisvärd installation. Apparater utan snabbkoppling är billigare att köpa, men måste installeras av en certifierad tekniker, som även fyller systemet med nödvändigt kylmedel. Fasta klimatanläggningar från SUNTEC WELLNESS kan användas för att ge både svalka och värme i rummet, samtidigt som de förbrukar lika lite energi som en värmepump.

Alla klimatanläggningar från SUNTEC WELLNESS har dessutom en avfuktningsfunktion. Beroende på modell kan luftfuktigheten minskas med upp till 70 liter per dag och beroende på miljöförhållanden kan apparaterna även användas enbart som högeffektiva avfuktare.

Tack vare den höga energiklassen "A" förbrukar en apparat i mellanklassen i genomsnitt energi för cirka en krona i timmen i antingen kyl- eller värmeläge. Den är därför mer ekonomisk än t.ex. klimatanläggningen i en bil som i genomsnitt förbrukar cirka 1 liter bensin i timmen och därmed kostar luftkonditioneringen cirka 15 kronor.

Du hittar mer information om varje produkt samt teknisk information via vårnedladdningslänk